Blogbericht inleiding

Bakkerij
Mijn geboortehuis, bakkerij J.Eising Eerste Exloërmond
Afbeeldingsresultaat voor berend pierweijer

Tot  grote vreugde van vele nazaten van Berend Pierweijer  verscheen in 1982 het boek, dat in de wandeling  “het Pierweijer-boek” is gaan heten. Dit boek getiteld “Het geslacht Pierweijer.  Van degenstok tot heden.” werd  uitgegeven door de Uitgeverij Noorderboek Groningen. Op  de omslag staat een degenstok en een geldbuidel  afgebeeld. Het werd geschreven door het toen nog in Den Helder wonende echtpaar Jantinus G. (Tinus) van Dijk (een nazaat) en Pia van Dijk-Bergsma.

Na het uitkomen van dit boek ben ik begonnen om een stamboom op te zetten met behulp van Excel wat na verloop van tijd zo bewerkelijk werd dat er wat anders gevonden moest worden. 

Ik bedacht toen een html pagina met een gezinsblad en linken naar ouders en kinderen. Dat werkte een stuk eenvoudiger maar ook dat werd bewerkelijker door de aanwas en dan  raak je het overzicht kwijt. Na het vinden van een geschikt Genealogie programma op internet zijn alle gegevens en foto’s daarin opgenomen. Vanuit dit programma kan een GEDCOM (standaard genealogie file) gemaakt worden die in andere genealogieprogramma’s kan worden ingeladen..  Begin 2019 vond ik ook een manier om hiermee gemakkelijk deze website actueel  te houden .