Performance indicatoren

Geachte geïnteresseerde,

Op 19 oktober 1999 ontving ik van het FME -CWM (Stichting Industrieel Technologie Centrum) een vernieuwde versie van de “Logistieke Performance Indicator”.

Over dit onderwerp waren door mij reeds eerder van de vorige versie een aantal programma’s in PROGRESS gemaakt voor het ERP-systeem MFG/PRO.

Met uitkomen van dit document welke u kunt aanvragen (wat ik u kan aanbevelen) bij de vereniging FME-CWM ) zijn de standaard en weegfactoren van een voorlopige versie omgezet in de definitieve versie, op te vragen voor leden. (e-mail adres: com@fme.nl ) tel 079 353 11 00

Door het veranderen van de standaard en de weegfactoren zijn de eerder gemaakte queries welke van deze standaard en weegfactoren gebruik maken behoorlijk verandert zo dat het noodzakelijk was om de programma’s aan het nieuwe reken algoritme aan te passen en die te testen.

Tevens zijn de programma’s uitgebreid met de in het document beschreven berekening van het achterstandpercentage.

Deze achterstandpercentage kan alleen worden berekend als in de querie aanvraag op de datum (Tot en met: ) de datum van de rundag wordt ingevuld!

(achterstand in het verleden kan niet worden berekend hetgeen voor de klasse en LPI wel mogelijk is)

Voor installatie dienen de vier programma’s in de SRC-maatwerk directory te worden geplaatst en gecompileerd.

U dient hiervoor wel minstens de Progress-querie licentie op uw computer te hebben.

(de programma’s “perform.p perfaanv.p perlev.p en perlevop.p” zijn niet encrypt )

Door deze vervolgens in het menu een plaats geven, wat kan gebeuren in het systeembeheer, kunnen de programma’s door de gebruikers alla minuut gebruikt worden.

Programma’s voor afleveringen aan klanten.

Het programma perform.p, berekend met de ingestelde parameters al naar gelang de keuze (1 t/m 4) bij “Detail” een rapport en een samenvatting en bij “Samenvatting” alleen de samenvatting.

In het rapport worden de instellingen van het programma en van elke orderregel- levering respectievelijk de afwijking van de leverdatum ten opzichte van de meetdatum (vraagdatum, de toegezegde leverdatum of de laatst bevestigde leverdatum) in dagen en weken weergegeven. Daarnaast worden de klasse en de Lever Performance Indicator (LPI) berekend.

Ook worden de orderdatum de doorlooptijd het inkoopordernummer van de klant en uw eigen ordernummer weergegeven.

Aan het eind van het rapport wordt dezelfde samenvatting afgedrukt als bij de keuze “Samenvatting” alleen.

Deze samenvatting geeft in de eerste tabel het aantal orderregels totaal en in aantal de orderegels en percentages van de eventuele afwijkingen te zien gemeten in dagen en in de tweede tabel in weken.

In de derde tabel worden de orderregels in een klasse ingedeeld en wordt de leverperformance in de meetperiode van de klasse weergegeven.

Als in het aanvraagscherm de datum van “rundag” in het t/m datumveld wordt ingegeven (dus de datum van vandaag) zal het programma ook de achterstand tot en met de dag voor de “rundag” (dus gisteren) afdrukken en het achterstandpercentage worden berekend. Ook hier wordt bij de keuze “Samenvatting” alleen het achterstandpercentage getoond en zonder de details.

Het programma perfaanv.p, berekend op identieke wijze alleen de samenvatting van de orderegels en percentages van de eventuele afwijkingen zonder rapport, klasse gegevens en LPI.

De samenvatting worden in tabel vorm en na een druk op de spatiebalk in grafische vorm weergegeven.

Programma’s voor inkoop.

Het programma perlev.p berekend identiek aan het programma perform.p, maar nu bij uw leveranciers, de afwijking van de ontvangstdatum ten opzichte van gekozen meetdatum. Dit kan voor zowel de voorraad artikelen als wel memo orders, uitbesteding orders of alle orders.

Omdat bij sommige leveranciers af-leverancier condities gelden kan voor het artikel in de pt_master in het veld pt_sfty_time de transporttijd ingegeven worden. Het programma houdt dan rekening met de transporttijd van het artikel.

Het rapport van perlev.p is identiek aan het rapport van perform.p echter nu met inkoopgegevens.

Bij de achterstand berekening worden inkooporder regels welke niet compleet geleverd zijn en NIET de status “C” hebben afgedrukt en berekend. Om een juiste weergave te verkrijgen moeten dus de order hoeveelheid worden aangepast of de orderregel compleet gemeld worden door in de orderegel de status op “C” te zetten.

Mochten er tijdens het installeren problemen ontstaan of u heeft ondersteuning nodig, dan kan ik u daarbij helpen.

Ook voor uitleg en implementatie kunt u eventueel een beroep op mij doen.

Met vriendelijke groeten,

Henk Eising

Hortensiastraat 8

7641 VW WIERDEN

0546 573381

image_pdfimage_print
Vertaal / Translate »